Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Melyik ecset mire való?

Kis ecset, nagy ecset, lekerekített fejű ecset….ki tudja ezt követni? Ha téged is elképeszt, hogy a profi sminkesek mennyiféle eszközt használnak, de otthon a tükör előtt te el sem tudnád képzelni, hogy mit kellene ezekkel kezdeni, akkor a legjobb helyen jársz. Szóval amennyiben neked is gondot okoz sokszor, hogy melyik sminkecset pontosan mire való, akkor most útmutatónk segítségével rendszerezheted őket

Szemhéjdúper ecsetek

A szemhéjpúder felviteléhez többféle ecsetre van szükséged attól függően, hogy milyen hatást kívánsz elérni. Az alábbi alapdarabokat érdemes beszerezned, hasznukat fogod venni a mindennapokban.

 

Nagy szemhéjpúder ecset

Tulajdonképpen ezt nevezhetjük minden szemhéjfesték alapjának. Akár egyszerű, nappali sminket készítesz, akár erősebb színeket használsz az esti kiruccanáshoz, jó barátod lesz ez az ecset. Szóval ha csak egy ecsetet veszel ma a szemhéjad kifestéséhez, ez legyen az!

 

Satírozó ecset

Ennek az ecsetnek a hasznát leginkább a füstös szem elkészítésével tudjuk megmutatni. A világosabb színt vidd fel először egészen a szemöldökcsontodig a nagy szemhéjpúder ecset segítségével, majd a második legvilágosabb árnyalatot kend fel a mozgó szemhéjadra szintén ennek segítségével. A két szín találkozásához, a szemed külső feléhez kerüljön a legsötétebb szemhéjpúder. Itt jön be a satírozó ecset szerepe, ugyanis ha óvatosan összemosod ezen a ponton a három színt, tökéletes füstös hatást kapsz.

 

„Keverő” ecset

Ennek akkor veszed a legnagyobb hasznát, ha két színt használsz a szemhéjadon, melyeket keverve egészen új tekintetet kölcsönözhetsz magadhoz. Ez az ecset „elrejti” az egyenetlenségeket és profi sminkesként dolgozhatsz.

 

Arcon használt ecsetek

Az arcodon használt ecseteket két részre oszthatjuk. Az egyikbe tartozók az alapozásért, míg a másikban a pirosításért, bronzosításért felelnek. Lássuk, miket érdemes beszerezned ahhoz, hogy a mindennapokban boldogulj a tükör előtt.

Alapozáshoz:

Alapozó ecset

Egy alapozó felviteléhez használhatsz ecsetet, szivacsot vagy egyszerűen az ujjaidat. A folyékony alapozókhoz érdemes ilyen ecsetet beszerezned, ennek segítségével ugyanis tökéletesen eldolgozhatod az arcodon és szuper fedést biztosíthatsz magadnak.

Púder ecset

Nem elég, ha tökéletesen viszed fel az alapozót, mindenképpen szükséged lesz megfelelő árnyalatú púderre is. Ez felviheted szivacskoronggal, de a természetes hatás érdekében érdemesebb ecsetet használni, így ugyanis nem kell tartanod a rosszul eldolgozott felületektől és a foltoktól.

 

Pirosításhoz:

Pirosító ecset

A pirosítót mindig az arcforma alapján használjuk. Ha egyszer megtanulod, pontosan hova kell tenned az ecsetet, egy idő után már rutinból menni fog. Ebben pedig nagy segítségedre lesz ez az ecset.

Bronzosító ecset

A bronzosító használatához minden esetben használj ilyen, nagy méretű ecsetet használj, így lehet ugyanis egyenletesen eloszlatni a bőrödön. A bronzosítót az arcformádtól függően az arccsontra, a homlokra, a halántékra, a szemhéjra és az orrodra is helyezheted, majd játszhatsz az árnyékokkal.

Keresés