Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Sminkhibák, melyek öregítik az arcodat

Sokan nem gondolnák, de egy apróságon is nagyon sok múlhat, ha egy nő sminkjéről van szó. Vannak például tipikusan olyan hibák, melyektől öregebbnek tűnik az arc. Természetesen nem arról van szó, hogy egy apró hiba miatt a húszéves hirtelen egy ötven évest lát a tükörben, de vannak apró praktikák, melyektől frissebbnek tűnik a bőr és finomabbnak a vonások.

 

Az alapozás

Az alapozás több szempontból is mérvadó. Egyrészt ugyanis, ha nem találod el az ideális alapozó árnyalatot, akkor bizony mellé lőhetsz a dologgal, ugyanis a túl sötét vagy túl világos alapozó foltossá teszi az arcodat és pont azokra a részekre tereli a tekintetet, amit nem szerettél volna annyira kihangsúlyozni. Az alapozóknak számtalan árnyalata van. Éppen ezért borzasztóan nehéz a választás. Nyilván azt nagyjából tudod, milyen árnyalatú a bőröd, szóval legalább két – három színre le lehet szűkíteni a választékot. Érdemes a kézfejeden kipróbálni a színt, de óvatosan, a drogériákban levő neoncsövek fénye sokszor nagyon csalóka lehet, tehát próbáld meg természetes fénynél is megnézni, hogy mennyire egyezik a bőröd színével. Ha egy picit is narancssárgásnak látod, keress tovább! Ha nem szeretnél időt tölteni a korrektor használatával, viszont jó lenne elfedni a szemed alatti karikákat, akkor ideális választás a CONCEAL + PERFECT 2-IN-1 ALAPOZÓ + KORREKTOR lesz. Természetesen az is számít, hogy milyen évszak van, hiszen nyáron biztosan sötétebb árnyalatra lesz majd szükséged, mint a téli időszakban.

A másik lényeges szempont az alapozó mennyisége, ugyanis ha túl sokat használsz belőle, óhatatlan, hogy beülnek a ráncokba és a barázdákba. Bizony, ez a húszévesekre is vonatkozik, hiszen mosolygás közben a ti arcotokon is megjelennek különböző gödröcskék, melyekbe remekül bele tud ülni az alapozó. Szóval csak óvatosan, a kevesebb néha több!

 

Száraz ajkak, erős színű rúzs

A sminkelés másik nagy ellensége a száraz ajak. Ha ritkán használsz rúzst, akkor is érdemes rendszeresen radíroznod és hidratálnod ajkaidat, különösen hűvös, szeles időben vagy rekkenő hőségben. A rúzs közvetlen felkenése előtt se feledkezz meg a megfelelő ápolásról! Ha ezzel megvagy, jöhet a rúzs felkenése az ajkaid belső részétől a szélek felé. Az ujjbegyeid segítségével igazítsd el óvatosan a széleket. Ha esetleg kifutottál a vonalból, egy vattapamaccsal vagy fültisztító pálcikával ügyesen eligazgathatod a széleket. Mikor elkészültél, fogj egy papírkendőt, tedd óvatosan az ajkaid közé, majd csukd be a szád! Így tudod felitatni a felesleges rúzst és nem kell aggódnod az elkenődés miatt. Ha követed ezeket a lépéseket, nem kell cserepes ajkaktól és az így keletkezett barázdákba rakódott rúzstól tartanod, a szád mindig olyan kívánatos lesz, akár egy friss eperszem. Sőt, ha egészen biztosra szeretnél menni, válassz olyan rúzst, ami egyben hidratál is. Ehhez remek választás lehet a milani.hu oldalról rendelhető Color Statement rúzs – család, amely A és C – vitamin tartalmának köszönhetően nem hagyja, hogy cserepes legyen az ajkad.

Keresés