Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Az örök segítőtárs: a szemceruza

A szemceruza az az eszköz, amely egyetlen nő sminkkészletéből sem hiányozhat. Kisegít egy álmos reggelen és felrakja a koronát az esti szerelésedre is, ugyanis a natúr smink elengedhetetlen része és az erősebb make-up alapja egyszerre. Csak magában vagy szemhéjfestékkel kombinálva is megállja a helyét, de a színeivel játszva akár a tekintetedet is pillanatok alatt megváltoztathatod.

A reggeli rohanásban, mikor még két egyforma zoknit is nehezen talál az ember, nehéz megállni egy pillanatra és tökéletes sminket készíteni. Egy alapozó – szemceruza kombináció viszont csodákra képes, ráadásul a táskádban is bőven elfér, így akár a visszapillantó tükörben is hamar feldobhatod magadra, ha már elég rutinod van. (Természetesen nem vezetés közben vagy a piros lámpánál, kizárólag parkolóban állva!

Hogy válasszak megfelelő szemceruzát?

Ha a szemceruza szóról a szemed sarkában levő festékcsomó, az elfolyt festék és a három szempillantás alatt eltűnő borzalom jut eszedbe, akkor van számodra egy jó és egy rossz hírünk. A rossz az, hogy eddig nem megfelelő szemceruzát használtál. A jó pedig az, hogy a milani.hu oldalról rendelhetsz olyan terméket, amely nem okoz neked bosszúságot. A Stay Put® vízálló szemceruza vízálló gélformát és olyan telített pigmenteket tartalmaz, melynek köszönhetően kényelmes a felvitele, egyszerű a használata és egész nap tart. Választhatod a klasszikus fekete színt, csábíthatsz az espresso árnyalatával vagy kitűnhetsz a tömegből a lilával is. A választás csak rajtad múlik.

Hogy használjam a szemceruzát?

Ha csak egy kis szemceruzát "dobsz fel" akkor is szükség van alapozásra. Használj a szokott módon alapozót, rejtsd el a hibákat korrektorral és vigyél fel bátran púdert és pirosítót is. A ceruza ne legyen tompa, de érdemes hegyezés után egy vonalat húzni vele a kézfejeden, nehogy nagyon hegyes legyen és megsértse a szem környékén levő érzékeny területet. Óvatosan vidd fel a színt! Vigyázz, ne egy határozott vonalat húzz, de a sok kicsi mozdulatot is kerüld el. Valahol a kettő között lesz az aranyközépút. Ha túl erőteljesnek találod a vonalat, egy vékony ecset vagy fültisztító pálcika segítségével finomíthatsz rajta. Nyugodtan használd a szemceruzát a felső szemhéjadon is, sőt, itt még egy kis szemhéjfestékkel tovább hangsúlyozhatod az árnyalat erősségét.

Mi lesz, ha elsőre nem sikerül a művelet?

Semmi, lemosod és újra kezded. Ugyanis ebben az esetben is igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Egy idő után már annyira kezedre állnak majd a mozdulatok, hogy reggel néhány perc alatt tökéletes vonalat húzol. Ha van egy kis időd, gyakorolj otthon úgy, hogy nem sietsz. Próbáld ki, hol kell megtámasztanod a kezedet, de az is fontos, hogy milyen vastagságú vonal illik leginkább a szemedhez. Amennyiben nem tudsz dönteni az árnyalatok között, de még nincs nagy rutinod, próbálkozz elsőre a feketével vagy az eszpresszó színnel, ezek ugyanis minden szemszínhez mennek és sokat segítenek a tanulási folyamatban. Ha már profi vagy, jöhetnek a vadabb árnyalatok!

Keresés