Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A tökéletes smink koronája: a pirosító

Egy jól megválasztott és megfelelően használt pirosító megkoronázza és tökéletesíti a sminket, legyen szó egy szolid nappali viseletről vagy egy görbe estére való készülődésről. Óvatosan, mert ha nem használod megfelelően, könnyen bohócot csinálhatsz magadból. Viszont ha ügyes vagy, a pirosítóval felteheted a pontot arra a bizonyos i-re.

Hogy válasszak pirosítót?

Számtalan árnyalat létezik, ha pirosítóról van szó. A halvány rózsaszínektől egészen az erős narancssárgáig nagyon széles a paletta. Ám soha nem szabad csak ránézésre választani a színek közül, hiszen minden arcbőrhöz más illik. A világos bőrűeknek a rózsás és barack színűek, míg a sötétebb bőrűeknek az erősebb árnyalatok között érdemes válogatni. A minőségre is fontos odafigyelni, ugyanis hiába van elsőrangú alapozó és púder az arcodon, ha egy silány pirosító elrontja az egészet. A milani.hu oldalról rendelhető pirosítókat olasz terrakotta lapokon égették, így igazán könnyen felvihető, selymes anyagúak. Ráadásul a színe tényleg olyan lesz, amilyennek elsőre látod a csomagolásban. Fontos, hogy ha nyáron lebarnulsz, nem csak az alapozódat kell sötétebbre cserélni, de erre az időszakra a pirosítóból is egy másik színre lesz szükséged. Ha egy mód van rá, a folyékony pirosítót felejtsd el, ha csak nem vagy profi sminkmester, ugyanis ezt nagyon nehéz úgy használni, hogy természetes hatást érj el.

Hogy kell megfelelően használni a pirosítót?

A pirosítót mindig az arcforma alapján használjuk. Valójában, ha egyszer megtanulod, pontosan hova kell tenned az ecsetet, egy idő után már rutinból menni fog. Miután a korrektorral elrejtetted a szem alatti karikákat és az esetleges bőrhibákat, jöhet az alapozó, majd a púder használata. Ezután lesz szükséged a pirosítóra és egy nagyméretű ecsetre. Finom mozdulatokat végezz, dolgozz a könyöködből, ne a csuklódból!

Ha szögletes az arcformád, a pirosítónak a az orrvonaltól a homlokcsont felé, egy – egy határozott vonalon van a helye. Ha háromszög alakú arcod van, a pirosítót az orrod mellé, két pötty formájában érdemes felhelyezned. Ha hosszúkás az arcod, a feladat szinte ugyanez, azonban a pöttyök az orrtól távolabb kerülnek. Az ovális arcúaknak könnyű dolga van, nekik csak egy leheletnyi pirosító szükséges az arccsonthoz. Ha a kerek arcodat szeretnéd egy kicsit hosszítani, az arccsont alatti részhez kerül a pirosító, míg a szív formájú arc esetében a két pofidhoz kell ütögetni egy kis pirosítót. Ha úgy érzed, fogalmas sincs róla, milyen formájú az arcod, tegyél egy ecsetet vagy egy hosszú szemceruzát a füled felső része és a szád közötti részhez. Az egyenes által behatárolt rész lesz a járomcsont, ahova ha felkensz némi pirosítót, biztosan nem lőhetsz mellé.
Fontos, hogy egyik esetben se vidd túlzásba a pirosító használatát. Ha lehet, ezt az utolsó simítást ne a fürdőszobai lámpafénynél vidd fel, keress olyan helységet, ahol természetes körülmények között látod az arcodat. Hidd el, egy megfelelően kiválasztott és ügyesen felvitt pirosító tökéletessé teszi a sminkedet.

Keresés